Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Ga mee(r) naar buiten!

OUTSIDE IS WHERE THE MAGIC HAPPENS 🌠🌿

Door mensen naar mooie en bijzondere plekken in de natuur te brengen, in beweging, krijgen ze nieuwe inzichten. Deze nieuwe, frisse inzichten dragen bij aan een bewustere leefstijl, met meer aandacht voor elkaar, vitaliteit en duurzaamheid.

Effect van buiten zijn

Effect van buiten en SDG's

Een heel belangrijk onderdeel van een vitaliteit is: meer naar buiten en in beweging komen (letterlijk en figuurlijk)!

Er zijn inmiddels zoveel onderzoeken die aantonen wat de kracht en positieve effecten van natuur en bewegen zijn. We lijken wel gek dat we dit niet meer benutten. Dit kan al op hele kleine schaal.

Op je werk - Denk aan: meetings naar buiten brengen, wandelend vergaderen, een balletje trappen met collega's in de pauze, een training combineren met een sportieve activiteit in de buitenlucht. 

Privé - Denk aan: met de fiets of wandelend naar je werk, een halte eerder uit het OV stappen, wandelend boodschappen doen, in de tuin werken, bijkletsen met vrienden tijdens een wandeling in de natuur of door de stad.

Tegelijkertijd heeft Be in Charge als doel meer bewustwording te creëren op het vlak van de SDG's, oftewel de Sustainable Development Goals. Meer hierover onderaan deze pagina. 

De overtuiging van Be in Charge: natuur plus ontspanning plus persoonlijke ontwikkeling plus een onvergetelijke ervaring = impact

Ik kies voor events in de natuur, vanwege de voordelen die natuur ons biedt.

- Natuur verlaagt het stresshormoon cortisol en zorgt daarmee voor ontspanning.

- Natuur verlaagt je hartslag en je bloeddruk. Dit heeft ook een positief effect op je darmen en je brein, aangezien je hart hier zuurstof aanlevert om ze goed te laten functioneren.

- Natuur versterkt je immuunsysteem. In de natuur (planten en bomen) zitten bepaalde stofjes die zorgen voor toename van het aantal en de werking van onze NK cellen (Natural Killer cellen - die tumoren en virussen in ons lichaam aanvallen).

- Natuur oordeelt niet. Iedereen is gelijk en heeft het recht om zijn of haar ideeën te uiten. Alles is goed en mag.

- Natuur stimuleert het creatie vermogen van onze geest. Herken je dat gevoel, dat je ergens helemaal in vast loopt. Je gaat vervolgens een rondje wandelen en ineens krijg je een geniaal idee!

- Natuur zorgt ervoor dat je loskomt van je bestaande omgeving. Met bestaande patronen en afleiding. Hier ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en onderlinge connecties.

- Natuur vergroot je focus en productiviteit.

- Natuur is de plek voor zelfrelativering en zelfreflectie. Het zet je weer even met beide benen op de grond. Brengt je weer terug naar de basis. Naar datgene wat jij belangrijk vindt.

 

Kortom: de ultieme omstandigheden om vanuit vertrouwen en ontspanning uit je comfortzone te komen, nieuwe inzichten te ontwikkelen, open minded, inspiratie krijgen voor andere manieren, nieuwe onderlinge connecties.

De cijfers liegen er niet om...

Ziekteverzuim - verlagen? 

Maar liefst 1,3 miljoen Nederlanders ervaart burnoutklachten. Hiervan is 37% werkstress gerelateerd.
Uit onderzoek blijkt dat bij 44% van de mensen de natuur stressverlagend werkt. En zo leidt 10% meer groen in de directe omgeving van mensen, al tot een verlaging van van 8% in landelijke zorgkosten.

Breng binnen naar buiten

83% van de Nederlanders is liever meer tijd buiten. Desondanks brengen we met onze Nederlandse binnencultuur gemiddeld slechts 11% van onze tijd buiten door. Meestal in privétijd. In Scandinavië zijn mensen maar liefst gemiddeld 40% van hun tijd buiten. Ook gedurende werktijd.

Liever vaker korter, dan één keer lang

De effecten van de natuur zijn het grootst wanneer de buitenmomenten in het dagelijkse leven zijn ingebouwd en in de directe leefomgeving. Ga dus herhaaldelijk naar buiten in de buurt. Liever 3x per dag 10 minuten dan 120 minuten op 1 dag gedurende de week. 

Het effect van bewegen op het brein

De kracht van een locatie

In de trainingen en events van Be in Charge staat de locatie centraal. Ik kijk heel kritisch naar het thema van de dag en de doelgroep als het gaat om de locatiekeuze. Deels is de keuze afhankelijk van de invulling, maar ook wensen vanuit de klant (denk aan bereikbaarheid, keuze activiteiten, ligging in Nederland of buitenland, aantal gasten, etc).

Een omgeving heeft invloed op de stemming en creativiteit van mensen. Daarom neem ik groepen mee naar buiten! Weg van de bestaande context, de beperkende muren en het systeemplafond. Natuur zorgt bijvoorbeeld voor een positieve stemming, ruimte in je hoofd, ontspanning en concentratie. 

Wat wil je nog meer tijdens een programma waarin je als doel hebt dat mensen gaan brainstormen, verbinden, plezier gaan hebben met elkaar en ontspannen naar huis gaan!?

Be in Charge werkt met een aantal externe locaties samen waar dit mogelijk is. Waarbij je er dus echt even helemaal 'uit' bent. Je zult je verwonderen wat een andere omgeving doet met het gevoel van mensen en de inspiratie die je hierdoor krijgt!

Beleef jullie dag of meerdaagse samen op een historische locatie waar een boeiend verhaal achter zit (bijvoorbeeld een Fort of Watertoren). Of een locatie middenin de natuur (duinen, bos of landelijk). 

De locatiekeuze kunnen we samen maken en hangt af van jullie wensen voor de invulling van de dag.

  

Sustainable Development Goals (SDG’s)

In 2015 ondertekenden de 193 wereldleiders van de Verenigde Naties het document waarin de 17 Werelddoelen zijn opgenomen, de Sustainable Development Goals (SDGs). De 17 Werelddoelen zijn een routekaart voor een duurzame, eerlijke en rechtvaardige wereld in 2030.

Ook Be in Charge wil hier aandacht voor hebben in de trainingen en events. Door bewustwording te creëren en jullie als organisatie te stimuleren ook een bijdrage te leveren aan de SDG's. 

De SDG's die in de events centraal staan: 

Nr 3 - Goede gezondheid en welzijn: een gezonde leefstijl verwerken in de events. Een gezonde basis voor iedere medewerker (vanuit mijn kennis als OERsterk leefstijlcoach)

Nr 8 - Waardig werk en economische groei: welke waarde leveren jullie als organisatie? Wat is de waarde die jullie als team en individu hieraan toevoegen? Wat zijn je eigen waarden? In hoeverre is de organisatie gericht op talentontwikkeling? 

Nr 11 - Duurzame steden en gemeenschappen: duurzaamheid verwerken in de events. Kiezen voor duurzame locaties, duurzame wijze van vervoer van de gasten, gebruik van duurzame materialen. Dit is nog in een beginstadium en wordt ingezet in overleg met de klant.

NR 15 - Leven op het land: door naar buiten te gaan tijdens de events en stimuleren meer naar buiten te gaan tijdens een werkdag. Bewuster worden van de natuur, de kracht van de natuur (gezondheidseffecten) en van hieruit bewuster omgaan met de natuur te stimuleren.