Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

Ga mee(r) naar buiten!

OUTSIDE IS WHERE THE MAGIC HAPPENS 🌠🌿

Door mensen naar mooie en bijzondere plekken in de natuur te brengen, in beweging, krijgen ze nieuwe inzichten. Deze nieuwe, frisse inzichten dragen bij aan een bewustere leefstijl, met meer aandacht voor elkaar, vitaliteit en duurzaamheid.

Effect van buiten zijn
  • Versimpeling - leven op een kleine ruimte, met minder spullen en dus minder zorgen, gedoe.
  • Niets moeten - wakker worden en bedenken wat je vandaag gaat doen. Alle opties zijn mogelijk (keuze vrijheid)
  • Meer spelen - kinderen onderling, van elkaar leren en ontdekken spelenderwijs. Verbinden en nieuwe contacten maken, buiten je comfortzone die stap zetten naar een (het) onbekende. Samen creatief zijn en bedenken wat je gaat spelen.
  • Meer in en met de natuur leven - dichterbij de natuur, wakker worden van een mooi orkest 🐦🐦 uit bed stappen en met je blote voeten in het gras 🌿
  • Meer natuurlijk bewegen - op een camping ben je meer in beweging. Je hebt de tijd om meer te sporten, maar ik bedoel hier meer 'natuurlijk' bewegen. Wat betekent, alle handelingen kosten meer tijd. Als je naar het toilet moet, moet je naar het toiletgebouw lopen. Als je wilt ontbijten, moet je naar de campingwinkel lopen of naar de lokale boer. Heb je geen servies meer, dan moet je met de hand afwassen.
  • Meer quality time met het gezin - door minder spullen, minder afleiding en meer tijd, is het mogelijk om écht verbinding te hebben en écht samen te spelen en plezier te hebben.

Kortom: minder keurslijf, ratrace en leeglopen qua energie.

De vraag die ons nu bezig houdt, hoe houden we dit vast als we weer thuis en op ons werk zijn? 🤷

Ken jij het gevoel ook ‘vanaf vandaag ga ik het helemaal anders doen!’ Je wilt gezonder eten, meer tijd voor jezelf, meer avontuur, meer bewegen en vooral meer energie. Energie waarmee je ’s morgens uit je bed springt om te gaan werken en energie om na werktijd nog een rondje hard te lopen (cq fietsen, tennissen, fitness, zwemmen, met de kinderen te spelen, et cetera) om vervolgens met een voldaan gevoel op de bank te ploffen met een goed boek. 

Eigenlijk een beetje zoals we onze weken op de camping invulden...

En dan is er weer die waan van de dag. Zakelijke verplichtingen, privé verplichtingen. Je racet maar door op de automatische piloot en werkt je lijstjes af. Tot je 's avonds uitgeblust op de bank ploft en doelloos op je telefoon gaat rond scrollen, in het ergste geval met een zak chips of chocoladereep (wat je lichaam alleen maar verder uitput en de cirkel is rond). 

Niets is zo moeilijk als gedragsverandering

Hoe doorbreek je bestaande patronen en pas je ze zo aan, dat ze meer overeenkomen met de patronen die je de afgelopen twee weken (of meer in het geval van de zomervakantie) op de camping wel kon volhouden?

Niets is zo moeilijk als gedragsverandering. Ingesleten gewoontes veranderen, aanpassen en vervangen door nieuwe (gezondere) gewoontes. Het begint met een goede basis. Bestaande uit een stukje bewustwording bij jezelf, voldoende kennis om gezondere keuzes te kunnen maken en slimmigheden om ongezonde verleidingen in ons dagelijks leven te weerstaan.

Ieder mens is uniek, dus voor ieder mens is iets anders nodig om hem in beweging te zetten en gedrag te kunnen veranderen. De magie zit hem in verschillende elementen, hierbij een aantal die voor mij helpen:

  • Het zetten van kleine stapjes. Kleine aanpassingen in bestaande gewoontes. Houd je doelen realistisch en kleine haalbare stapjes, meetmomenten naar je doelen toe. 
  • Authentieke stappen. Stappen die bij jou passen (als jij nog nooit hebt hardgelopen, leg je dan niet op om vanuit het niets 5 km aaneengesloten te gaan rennen).
  • Fun factor. Maak het leuk voor jezelf. Zoek een buddy om er een gedeelde challenge van te maken, elkaar uit te dagen. 
  • Beloning. Hoe klein de stap ook is, beloon jezelf, geef jezelf een schouderklopje. Uiteindelijk brengt een positieve mindset je verder dan een beperkende mindset!
  • Breng je beperkende gedachtes in kaart. Wat houdt je tegen om iets anders te doen? Wanneer voel je weerstand en waar komt deze vandaan? Is deze gedachte terecht? En wat als je het toch eens gaat doen, wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Een paar voorbeelden hoe wij het na de vakantie gaan aanpakken:

  • Bewustere keuzes maken - geeft het een 'HELL YES' gevoel of 'HELL NO'? Dit geldt onder andere voor activiteiten, relaties die we onderhouden, dingen die we willen aanschaffen. Uiteraard zijn er soms dingen, mensen of bezigheden waar we niet onderuit komen (bijvoorbeeld opruimen, schoonmaken, familie gelegenheden). Wat we dan wel kunnen bedenken, hoe kan ik er voor mezelf een zo leuk mogelijke invulling aan geven? Daarnaast, wat zijn zaken die we kunnen uitbesteden?
  • Meer momenten creëren voor beweging - iedere dag inplannen, afzonderlijk of combineren met het hele gezin. Voor mij is dit bijvoorbeeld ook naar de lokale zorgboerderij lopen om biologisch fruit te halen. Mijn auto verder parkeren en dus verder te moeten lopen naar het werk. Wij gaan regelmatig met het hele gezin naar de lokale ijsbaan (wat in het voorjaar en zomer een skeeler-/ hardloopbaan is). De één gaat hardlopen, de ander gaat op de step of skeeleren. En we sluiten af met z'n allen op de fitness toestellen om oefeningen te doen in spelvorm. 
  • Ontspullen - ruimte voor ruimte opruimen. Wij moeten hier echt in de agenda tijd voor inplannen, anders lopen de weekenden vol en is de verleiding te groot om het opruim spektakel uit te stellen. Het beste werkt het voor ons om een zaterdag te plannen, een ruimte te kiezen (max 2 ruimtes) en een eindtijd af te spreken, om de dag af te sluiten met een hapje en drankje (de beloning). Vervolgens willen we spullen gaan delen, weggeven of verkopen. Tegelijkertijd zelf meer tweedehands kopen in plaats van nieuw (goede sites hiervoor: Marktplaats, Vinted, via een Facebookgroep in de regio).
  • Minder afleiding en externe prikkels - we hebben afgesproken dat we onze telefoons 's avonds wegleggen, je kunt bijvoorbeeld ook een tijd afspreken waarna de telefoons achter slot en grendel gaan (in ieder geval zo ver mogelijk, om de verleiding te verlagen). Daarnaast hebben wij besloten ons Ziggo abonnement op te zeggen. We kijken al een stuk minder tv (gaan nu 's avonds vaker buiten zitten bij de haard of een boekje lezen) en kijken vooral Nederland 1, 2 of 3. (Netflix behouden we nog wel even)
  • Agenda leeg houden - een positief gevolg van de Corona periode. Weekenden en avonden niet meer vol plannen. Die rust die we tijdens de Corona periode hebben ervaren door minder sociale verplichtingen, is ons erg goed bevallen. Ook hier willen we bewuster gaan plannen: geeft deze afspraak ons een 'HELL YES' gevoel of een 'HELL NO' gevoel? Het kwam regelmatig voor dat ons weekend volgepropt was, nu is de doelstelling maximaal 1 dag plannen maken en 1 dag vrij houden voor spontane dingen. Waaronder meer avontuur opzoeken. 
  • Meer avontuur inplannen - zie hierboven. Aanvullend willen we afzonderlijk en samen vaker het avontuur opzoeken. En dat hoeft niet altijd groots te zijn met bijvoorbeeld een huttentocht in de bergen (wat mijn partner overigens in juli in z'n eentje gaat doen), maar dat kan ook een micro adventure in de buurt zijn. Zo ben ik afgelopen meivakantie met mijn MTB op pad geweest in een omgeving waar ik ongeveer mijn hele leven al kom (Castricum) en waar ik nieuwe dingen ontdekt heb. Leuke locaties middenin het bos, mooie stilte plekjes met grazende Schotse Hooglanders en historische monumenten waar ik het bestaan en het verhaal erachter nog niet kende.

 

Heb jij nog tips? Dan hoor ik ze graag 😊

 

#campinglife #kleingeluk #simplelife #natuur #spelen #avontuur #outdoor #familytime #nietsmoetallesmag #bewusterleven