Wie ben ik?

De drijvende kracht achter Be in Charge. Mijn eigen onderneming waarin ik sinds 2021 mijn jarenlange ervaring als Event- en Projectmanager samenbreng met mijn kennis als OERsterk Leefstijl coach en Psychologie van Gezondheidsgedrag.

Mijn missie: vrouwelijke ondernemers en professionals inspireren en in beweging zetten naar een OERsterk lijf en OERsterk bedrijf. Zodat zij iedere dag meer eigen regie over hun gezondheid en energie ervaren en meer keuzes maken vanuit een HELL YES gevoel.

Gedwongen keuze

Ik kwam zelf in een situatie terecht, waarin ik werd gedwongen om een andere keuze te maken in mijn carrière. En man... wat was dat spannend en onzeker. Maar het bracht me ook kansen. De vrijheid om mijn leven en mijn werk op mijn manier in te vullen. Zelf richting te geven. Meer buiten en meer in beweging zijn, waardoor ik lekkerder in mijn vel zat. Er voor mijn kinderen te zijn op de momenten dat ze me nodig hebben. 

Uiteraard ben ik mezelf ook regelmatig tegengekomen...

De perfecte moeder, partner, dochter, vriendin én ondernemer zijn. Ga er maar eens aan staan! Ik kwam erachter dat het allemaal begint met perfect mezelf te zijn. Voor mij betekent dit: vaker voor mezelf kiezen. Beter voor mezelf zorgen. Zodat ik sterker in mijn schoenen sta, meer energie heb en keuzes maak vanuit een HELL YES gevoel. 

De OERsterk coachopleiding en opleiding Psychologie van Gezondheidsgedrag hebben hieraan bijgedragen. Zij hebben mij geholpen om gezondere en bewustere keuzes te kunnen maken, snappen hoe mijn lichaam werkt en wat het wanneer nodig heeft. 

Dichtbij resultaat

Tijdens mijn OERsterk opleiding werd mijn vader erg ziek. Zo erg dat hij op een gegeven moment bijna niets meer at. Het enige wat hij nog naar binnen kreeg waren mijn vers gepureerde soepjes, volgens OERsterk recept. Dat gaf mij zo'n goed gevoel. En bewonderenswaardig genoeg hield hem dat een tijdje aardig op de been. Waar hij in het ziekenhuis wit brood met suikerrijk beleg kreeg voorgeschoteld, kon ik hem helpen door pure en echt voedende voeding te geven. 

 

De OERsterk methode werd voor mij nog sterker bewezen, toen ik mijn moeder ging helpen met wat OERsterk tips. Mijn moeder heeft Diabetes type 2. Om haar suikerwaardes onder controle te houden, ben ik met haar gaan kijken waar zij in haar leefstijl andere (gezondere) keuzes kon maken. Ze heeft onder andere aanpassingen doorgevoerd in haar voedingspatroon, ze zorgt dat ze iedere dag beweegt en naar buiten gaat. En... haar bloedsuikerwaardes zijn gedaald. In plaats van meer medicatie zijn we dus meer naar de oorzaak gaan kijken en daarmee aan de slag gegaan!

Be in Charge is...

  • De regie pakken (als organisatie): creëer blijvende verandering in vitaliteit onder je medewerkers en kies voor een gerichte en individuele aanpak. Ieder individu is anders en vraagt om een andere aanpak. In mijn Land of Change programma's gaan we op zoek wat bij een individu past en is vol te houden, zodat hij of zij zelf de regie kan pakken over zijn of haar gezondheid en energie. De rode draad in deze programma's: energie, actie, outdoor en verbinding.
  • De regie pakken (als individu): hoe zorg je er nu voor dat je die ene stap naar meer vitaliteit en meer energie wél gaat zetten? En als je deze dan gezet hebt, hoe zorg je er voor dat je volhoudt en dat het onderdeel wordt van je leven in de vorm van nieuwe blijvende gewoontes? Kortom, wat wordt jouw persoonlijke avontuur? Start je met The Basecamp, The Journey of pak je het meteen grondig aan en ga je voor The Expedition?
  • Bianca (B) in chargeregelen, structuur aanbrengen, organiseren, ontzorgen. Ik zorg voor overzicht een duidelijk verhaal, aansturing van de betrokken partijen. Zodat we samen tot een programma komen, die naadloos op jouw doelgroep en jouw doelen aansluit.