Land of Change - The Basecamp

Land of Change - The Basecamp

De OERsterk basiskennis om je lichaam beter te begrijpen en de regie te pakken over je eigen gezondheid en energie.

Land of Change - The Journey

Land of Change - The Journey

Power in je lijf is Power in je bedrijf! Wanneer jij een OERsterke basis hebt gelegd voor jezelf, kun je dit doorvoeren in je bedrijf.

Land of Change - The Expedition

Land of Change - The Expedition

De vervolg stappen naar nieuwe diep gewortelde gewoontes. Een fitter lijf, sterkere mind en daadkrachtigere beslissingen.

Upcoming events

Upcoming events

Welke events of retreats staan er binnenkort op de planning? Ga mee naar unieke locaties in de natuur en op avontuur.

Energize yourself

Wist jij dat je zelf heel veel invloed kunt uitoefenen op hoe energiek jij je voelt?

We vergeten onszelf een beetje in de huidige maatschappij. We staan continu klaar voor anderen, voor ons werk, voor onze vrienden, gezin, familie. 

En dat is goed, maar hoe vaak sta jij klaar voor jezelf? Ervaar jij voldoende energie om vol power en in een flow de dag door te gaan en vooral deze dag op jouw manier in te vullen? Op zo'n manier dat het je energie geeft in plaats van dat het je helemaal leeg trekt?

Hoe word je OERsterk?

Be in Charge gaat uit van het OERsterk principe: Ontspanning, Eten, Regelmatig bewegen (OER) en mindset (STERK). Dit zijn de vier bouwstenen binnen je leefstijl en zijn gebaseerd op hoe de mens in de OERtijd leefde, hier kunnen we namelijk zoveel van leren.

De uitdaging in onze huidige samenleving is om met deze bouwstenen een stevig fundament te bouwen, waarbij je in balans bent. Binnen iedere bouwsteen, maar ook tussen de bouwstenen. Maar hoe bereik je die balans en (nog belangrijker) hoe behoud je deze?

Het is belangrijk dat je je eerst bewust wordt waar jij je op dit moment niet prettig bij voelt. Hoe sta je er op dit moment voor qua energie en hoe wil je je voelen, over 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, et cetera? Het is belangrijk dat je zelf inzicht gaat krijgen wat voor jou werkt en vooral welke bouwsteen voor jou het belangrijkste is en je energievoorraad een boost geeft.

Kennis is hierbij relevant. Hoeveel kennis heb jij op het gebied van voeding bijvoorbeeld? Er gaan een hoop fabeltjes de ronde en er zijn talloze diëten die je kunt volgen, maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat voeding maatwerk is? Ieder lichaam is uniek, dus ieder voedingspatroon is uniek.

Dit geldt ook voor de andere bouwstenen van leefstijl. Er is niet één programma dat voor iedereen werkt

Vandaag ga ik het helemaal anders doen!

Ken je het gevoel ‘vandaag ga ik het helemaal anders doen!’ Je wilt gezonder eten, meer tijd voor jezelf, meer bewegen en vooral meer energie. Energie waarmee je ’s morgens uit je bed springt om te gaan werken en energie om na werktijd nog een rondje hard te lopen (cq fietsen, tennissen, fitness, zwemmen, met de kinderen te spelen, et cetera) om vervolgens met een voldaan gevoel op de bank te ploffen met een goed boek.

En dan is er weer die waan van de dag. Zakelijke verplichtingen, privé verplichtingen. Je racet maar door op de automatische piloot en werkt je lijstjes af. Tot je 's avonds uitgeblust op de bank ploft en doelloos op je telefoon gaat rond scrollen, in het ergste geval met een zak chips of chocoladereep (wat je lichaam alleen maar verder uitput). 

Niets is zo moeilijk als gedragsverandering

Hoe doorbreek je deze patronen? 

Niets is zo moeilijk als gedragsverandering. Ingesleten gewoontes veranderen, aanpassen en vervangen door nieuwe (gezondere) gewoontes. Het begint met een goede basis. Bestaande uit een stukje bewustwording bij jezelf, voldoende kennis om gezondere keuzes te kunnen maken en slimmigheden om ongezonde verleidingen in ons dagelijks leven te weerstaan.

Ieder mens is uniek, dus voor ieder mens is iets anders nodig om hem in beweging te zetten en gedrag te kunnen veranderen. De magie zit hem in verschillende elementen. Welke dit zijn en hoe je ze toe kunt passen voor jezelf, komen terug in de verschillende evenementen van Be in Charge. Een mooi voorbeeld is ons Re-CHARGE event of Ont-moeten.

De kracht van live verbinding

Met Be in Charge geloven we in de kracht van live verbinden. Door middel van een event op unieke locaties, dichtbij de natuur. Even uit je bestaande context en afleidingen stappen en letterlijk en figuurlijk de reset knop indrukken. Samen met gelijkgestemden, zodat je ook direct ervaringen en tips uit kunt wisselen.