Energize your organization

Hoe zet jij je medewerkers in hun OERkracht?

Met Be in Charge zet ik de kracht in van live events, mijn ervaring als Event- en Projectmanager en mijn rol als OERsterk leefstijl coach om mensen te inspireren en in beweging te zetten naar een fitter lijf, sterkere mind en daadkrachtiger beslissingen nemen. 

De werkgever en werkomgeving spelen hierin een belangrijke rol. Omdat een medewerker ruim een derde van zijn of haar leven doorbrengt op de werkvloer, is dit dé aangewezen plek om je medewerkers te inspireren en ondersteunen om gezondere keuzes* te maken en je medewerkers meer in hun OERkracht te zetten. 

Maar hoe?

Ik zie veel organisaties stoeien met het vormgeven en inzetten van een effectief en gedragen vitaliteitsprogramma. Waardoor resultaat uitblijft en de motivatie om hiermee verder te gaan en tijd c.q. te investeren op de achtergrond verdwijnt. Terwijl het juist nu, met de huidige krapte op de arbeidsmarkt, nóg belangrijker is om hier aandacht aan te besteden en je te onderscheiden van andere werkgevers.

Uitdagingen vandaag de dag...

 • Zorg voor een integrale aanpak: juist de samenhang tussen de verschillende leefstijlfactoren is zo belangrijk. Zijn je medewerkers zich bewust van de invloed die bepaalde lichaamssystemen op elkaar hebben? Wat is bijvoorbeeld het effect van stress op de opname van belangrijke voedingsstoffen? Of wat is de invloed van bewegen op je suikerspiegel en daarmee je energieniveau?
 • Maatwerk: maak het persoonlijk, niet iedereen worstelt met dezelfde uitdagingen. Hoe maak je het individueel? Zodat het voor iedereen werkt en iedere medewerker op zijn of haar manier blijvend gedragsveranderingen in gang zet en houdt? Ieder mens is uniek. Ieder lichaam is uniek. De gezondheid van je medewerkers is niet in één algemeen Vitaliteitsprogramma te vatten.
 • Zorg voor de 'fun factor': het voelt vaak als een verplicht nummertje. Hoe kun je ervoor zorgen dat je medewerkers plezier beleven en dat het tegelijkertijd beklijft binnen de organisatie?
 • Bezit jouw organisatie de kennis en expertise en de juiste begeleiding: niets is zo moeilijk als gedragsverandering. Daarom is het waardevol als je hierin begeleid kunt worden door iemand die de kennis bezit of gebied van leefstijl en gedragsverandering. Iemand die bewustzijn creëert, inspireert, coacht, ondersteunt. 
 • Houd het praktisch en laagdrempelig: waardoor medewerkers de vertaalslag niet kunnen maken naar hun privéleven. Voorkom dat het bij een eenmalige actie blijft en zorg dat het onderdeel wordt van de bedrijfscultuur en individuele cultuur.

Maar waar haal je de tijd, kennis en inspiratie vandaan om rekening te houden met alle bovengenoemde punten? Hier helpt Be in Charge jullie graag bij! Van het opzetten van een eenmalig event tot een periodiek terugkerend programma tot een doorlopend traject (zie bijvoorbeeld de Land of Change - maand programma of 3 maanden traject). 

Het doel in de aanpak van Be in Charge is je medewerkers leren hoe hun verschillende lichaamssystemen werken. Hoe, evolutionair gezien, de energieverdeling werkt in het lichaam. Door ze dit te leren, kunnen ze zelf de regie pakken over hun energie, hun gezondheid, hun vitaliteit.

 

 

*Gezonde keuzes: dit is voor iedereen heel persoonlijk. De één heeft meer baat bij bepaalde voeding, de ander meer bij een bepaalde vorm van beweging, weer een ander bij meer ontspanning. Doordat dit zo individueel is, is dit niet in één generiek vitaliteitsprogramma te vatten.

 

Voor meer informatie of om te sparren over de inhoud van dit programma, laat het ons weten!

Contact

 

Programma

We gaan er letterlijk en figuurlijk even 'UIT'. UIT je vertrouwde omgeving. UIT je comfortzone. UIT de dagelijkse sleur. UIT je hoofd. Naar bUITen.

Tijdens deze dag gaan jullie op zoek naar je OERkracht. Jullie kunnen kiezen voor verschillende workshops op gebied van Ontspanning, Eten, Regelmatig bewegen (OER) en mindset (sterk). Daarnaast zijn we geen stilzitters en willen we jullie door middel van avontuur en actie in beweging zetten. Rek je comfortzone op. Doorbreek routines. Hervind jezelf!  

Voor zakelijke groepen, kunnen we een link leggen met de werkvloer. Juist omdat je hier, gemiddeld genomen, de meeste tijd doorbrengt en omdat wij erin geloven dat wanneer je lekkerder in je vel zit thuis én op het werk, je daarmee energieker, productiever, co-operatiever en creatiever bent. 

De hoofdelementen van de dag staan vast. De exacte invulling kan op de wens en behoefte van de groep afgestemd worden. Wij zijn namelijk van mening dat iedere organisatie, groep of individu andere behoeftes heeft en een andere benadering vraagt.  

Opzet

 • Welkom op de locatie en 'OERsterke' kick off 

Stukje geschiedenis en bewustwording: we zetten een stap terug in de tijd, hoe leefde de OERmens en hoe ziet onze leefstijl anno 2022 eruit? Wat is er de afgelopen 160.000 jaar veranderd? Zet jezelf eens naast de OERmens, wat zijn de gelijkenissen en wat zijn de verschillen?

 • Kennis & inzicht - in de vorm van diverse verdiepende workshops en keuze activiteiten. In deze fase maken we eveneens de vertaalslag naar je privé en werk situatie. 

Met welke thema's binnen de OERsterk pijlers wil jij als eerste aan de slag? Waar ben je op dit moment minder blij mee of gaat niet zo goed? Boodschap van vandaag: je kunt niet alles in één keer omgooien, stap voor stap en maak de stappen klein. Wat wil je mee naar huis nemen? Welke eerste stap ga je morgen zetten?

We willen vooral inzicht en praktische handvatten geven, zodat je er zelf mee verder kunt na deze dag.

 • OERsterke lunch of diner (afhankelijk van het tijdstip dat we starten).

Lokale, Biologische producten. Mogelijkheid tot zelf vervaardigen, natuurlijke producten (zelf plukken), BBQ workshop, et cetera

 

De kracht van omgeving en natuur

Ik geloof in de kracht van een externe locatie, met name een locatie met een historie, een eigen verhaal, en in de natuur. 

Een omgeving heeft invloed op de stemming en creativiteit van mensen.

Het is inmiddels in meerdere onderzoeken aangetoond, tijd doorbrengen in de natuur brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee:

 • Het zorgt voor ontspanning door de verlaging van het stresshormoon Cortisol
 • Het verhoogt de concentratie
 • Het creëert ruimte en helderheid in je hoofd
 • Het stimuleert daarmee de creativiteit en oplossingsgerichtheid
 • Het stimuleert een positieve stemming
 • Het zorgt ervoor dat je hartslag, bloeddruk en bloedsuiker naar beneden gaat

Kortom: het perfecte uitgangspunt om te kunnen onthaasten, ont-moeten, ontdekken en ontwikkelen. 

Los van afleiding, verleiding en misleiding van de dagelijkse dingen en je dagelijkse omgeving. Uit je vertrouwde omgeving stappen en open staan voor nieuwe inzichten, je comfortzone oprekken. 

Be in Charge werkt met een aantal externe locaties samen waar dit mogelijk is. Waarbij je er dus echt even helemaal 'uit' bent. 

Beleef jullie dag samen op een historische locatie waar een boeiend verhaal achter zit (bijvoorbeeld een Fort of Watertoren). Of een locatie middenin de natuur (landelijk, bos of in de bergen). 

De locatiekeuze kunnen we samen maken en hangt af van jullie wensen voor de invulling van de dag.